Lucruri pe care să nu le postezi în Social Media

Retelele sociale au devenit foarte populare in vietile noastre si s-au integrat poate prea bine in stilul nostru de viata. Pracitc, Social Media reusit sa faca posibila impartasirea gandurilor catre mii sau milioane de straini in doar cateva minute. Tot ce ai nevoie este sa ai un device conectat la internet si gata, gandurile tale vor fi literalmente in vazul tuturor.

Insa, inainte de a publica orice forma de continut pe retelele sociale, ar trebui sa ne gandim de mai multe ori daca ceea ce dorim sa distribuim nu ne va afecta pe viitor.

Asa ca, pentru a iti salba reputatia in mediul online, iata cateva lucruri pe care sa nu le postezi niciodata pe retelele de socializare.

1. Continut ofensator

Acesta poate fi de mai multe tipuri, cum ar fi religia, glume crude, imagini pornografice, lucruri rasiale sau injuratori. Toate acestea nu trebuie sa fie publice in feed-ul tau de pe retelele sociale, bineinteles, acum depinde foarte mult de tine in ce tabara doresti sa te pozitionezi.

2. Barfe sau atacuri la persoana

Atacurile la persoana sunt tot mai dese in Social Media. Daca o persoana te-a atacat intr-un anume mod, cel mai bine ar fi sa nu incepi o bataie pe retelele de socializare. Exista numeroase modalitati de rezolvare a problemelor, iar internetul ar trebui sa fie poate pe ultimele locuri ale solutiilor. Felul in care te vei exprima la furie s-ar putea sa nu te puna intr-o lumina neaparat buna.

3. Nu distribui prea multe informatii personale

Fiecare dintre noi a inceput sa isi expuna tot mai mult viata in mediul online, insa nu este un lucru neaparat nou, asa vom deveni mai autentici si mai „urmaribili” pentru prietenii nostri. Insa, cu toate acestea, trebuie sa avem un echilibru de continut, iar pana la urma urmei, nu trebuie sa stie prietenii nostri chiar orice se intampla cu viata noastra.

4. Nu posta conversatii private

S-ar putea ca la un moment dat, in viata ta virtuala, sa ai mai multe discutii cu anumite persoane. Daca ti-a scris ceva defaimator, nu ar trebui neaparat sa faci printscreen si sa postezi in feed-ul tau de pe Facebook, s-ar putea sa nu fie neaparat de bun gust. Dar, cazand in cealalta extrema, si daca primesti un mesaj pozitiv, cel mai bine ar fi sa intrebi acea persoana daca este in regula sa vada toata lumea mesajul transmis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *