Motive pentru care oamenii nu pot scăpa de datorii

Daca a ajuns intr-o asemenea situatie, atunci mai mult ca sigur ar trebui sa faci un pas inapoi. In primul rand, trebuie sa lasi deoparte disperearea si sa te intrebi de ce ai ajuns in aceasta situatie si ce poti face pentru a putea trece peste. Identifica motivele acestea, iar mai apoi formeaza un plan si actioneaza dupa ele.

Iata mai jos cateva din motivele pentru care oamenii nu pot scapa de datorii:

1. Platesc doar minimul

Daca ai rata mult ma mica decat salariul si iti mai raman bani, renunta sa mai cheltui aiurea banii, iar mai bine rambursezi anticipat ratele si datoriile pe care le ai, pe langa ca vei scapa mai repde de ele, vei ajunge sa platesti si o dobanda mai mica dat fiind ca perioada contractuala se micsoreaza.

2. Nu stiu cate datorii au 

Daca nu iti stii foarte bine datoriile pe care le ai si sumele exacte, pe langa ca te vei simti stresat si nelinistit, nici nu vei putea sa faci un plan bun pentru a scapa de ele.

3. Chiria pe care o au este prea mare

Daca inca stai in chirie sau platesti rata pentru o casa, suma pe care o dai lunar s-ar putea sa fie prea mare si sa nu iti permiti sa o mai platesti la final de luna. De aceea, decat sa ajungi la fundul sacului, mai bine cauti ceva mai mic, cu o rata lunara mai scazuta, ori iti poti cauta un coleg cu care sa imparti apartamentul.

4. Nu au un fond pentru situatii neprevazute

Marea problema a multora dintre noi este ca nu avem niste fonduri de rezerva. Potrivit specialistilor, intotdeauna ar trebui sa avem un fond de rezerva de minim 3 salarii, iar de ele ne putem atinge atunci cand apar niste cheltuieli neprevazute, cum ar fi interventiile medicale sau pierderea locului de munca.

5. Platesc taxele si ratele prea tarziu

O problema majora este ca de multe ori oamenii uita sa isi plateasca la timp ratele, iar acest lucru aduce dupa sine si dobanzi mai mari. De asemenea, sunt anumite taxe, care ar fi mai mici daca s-ar face plata anticipat, cum ar fi, de exemplu, impozitul pe locuinta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *