Top insecticide naturale recomandate pentru orice grădinar

De fiecare data cand vine primavara si vara, gradinarii au mari probleme cu recoltele lor si din acest motiv, acestia sunt mereu in cautarea unor solutii are sa le usureze munca de zi cu zi si care reprezinta doar un hobby. In plus de asta, insecticidele chiar daca pot fi gasite intr-un numar mare de tot, nu toate sunt de recomandat, deoarece majoritatea dintre acestea fac bine solului dar in acelasi timp pe termen lung ii creeza doar probleme foarte grave chiar.

Totusi, nu trebuie sa disperi, deoarece iti poti prepara chiar tu cele mai naturale si bune insecticide la tine acasa. Si asta doar cu plante naturale din propria ta gradina. Asa ca, vezi care sunt aceste insecticide si modul in care iti pot ajuta gradina natural si sigur, indiferent de anotimp.

Top 4 cele mai recomandate insecticide

Urzica mereu a fost o modalitate buna de tratament atat pentru om cat si pentru animale si iata ca, de data aceasta, aceasta iarasi revine cu multe beneficii. Pentru crearea unui insecticid pe baza de urzica, ai nevoie doar de tulpini de urzica ca mai batrane, cu mentiunea ca se recomanda aproximativ un kilogram la 10 litri de apa. Dupa ce s-au amestecat cu cei 10 litri de apa, timp de 4 zile singura activitate care trebuie efectuata la nivelul lor este doar amestecarea timp de cateva minute pe zi, in rest nimic altceva. Dupa cele 4 zile, se strecoara, renuntand la lichid iar rezultatul este chiar insecticidul dorit si care are un rol foarte bun asupra solului.

Sparay-ul de menta, este o solutie foarte daunatoare pentru insecte. Fiind necesara o cantitate mai mica, deoarece acesta este foarte concentrat, ai nevoie de o cana de frunze de menta, o cana de foi de ceapa alaturi de o jumatate din aceasta masura de ardei, preferabil iute, deoarece pentru insecte acesta contine cea mai mare cantitate de substante nocive. La toata aceasta mixura, se mai adauga mai putin de jumatate de detergent doar ecologic si 4 litri de apa, de aici rezultant un insecticid foarte bun pentru gradina ta.

Ceaiul de frunze de soc, nu este benefic doar pentru oameni, ci si pentru plantele din gradina, acesta fiind considerat un adevarat prieten al plantelor. Dupa fierberea a mai putin de jumatate de cana de frunze de soc, acestea se amesteca cu o cana de apa care sunt lasate la racit. Urmatorul pas, consta in amestecarea a 0.5 litri de apa cu o ligura mica de sapun ecologic urmand apoi ca aceste doua lichide sa se amestece intre ele, rezultand solutia finala.

Concluzie

Nu imi mai ramane nimic de facut decat sa iti recomand sa incerci sa le produci si tu in propria ta gradina si sunt sigur ca beneficiile vor fi pe masura. Acest lucru, a fost garantat de-a lugul timpului fara dar si poate de o buna parte din gradinarii care le-au testat, rezultatele fiind foarte bune. Asa ca, analizeaza-le si incearca-le si tu cat mai repede cu putinta deorece timpul este foarte important si nu se merita sa-l pierzi degeaba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *